Jeg bruger de samme anbefalinger som Dansk HamsterForening. I kan evt. læse mere på deres hjemmeside.

gode råd:

- Bur: Pas på at buret ikke bliver for småt, selvom det er et lille dyr, har det brug for emget plads. Personlig er jeg glad for det bur der hedder Big Alex. Dels på grund af størrelsen, men også på grund af at der er en stor åbning i buret, som gør det nemmere at komme ned til hamsteret. Buret skal have så stort ubrudt bundareal som muligt. Hamsterne udnytter ikke etager særligt godt, og det er derfor at foretrække étplansbure. De absolutte minimumsmål er: Guldhamster: 80 x 40 x 35 cm (l x b x h). Dværghamster: 50 x 40 x 25 cm (l x b x h).

 

Bundlag: Jeg bruger Boxo comfort eller carefresh

Hjul: Hjulet må endelig ikke være for småt. Det skal som minimum have en diameter på 20 cm

mad: Dansk Hamster Forening har kendskab til følgende fodermærker, der dækker hamsternes behov: - Altromin (7024 til hamster eller 1324 til mus og rotter) - Hamster & Gerbil Complete fra Versele-Laga - Mr. Johnson's Supreme - Hamster & Gerbil - Mr. Johnson's Advance - Hamster & Gerbil

Godbidder: Som nævnt tidligere har hamstere brug for tilskud af protein. Dette kan for eksempel være: tørrede/levende melorme, kattetør- eler vådkost, fjordrejer og voksmøllelarver. Udover det kan man forkæle hamsteren med en smule grønt, f.eks. broccoli, tørret grøntsager, hundkiks mm. Når man vælger godbidder skal man undgå godbidder med sukker og mælkeprodukter i. Hamster har IKKE bruge for kalksten, mineralsten eller andre sten, da de kan skade deres nyre og de får de mineraler og vitaminer gennem en fornuftig kost.

Køn: Der er ikke umddelbart forskel på hanner og hunner sådan rent temperamntmæssigt, de er lige så forskellige som vi mennesker er :)

En eller flere: de lever bedst alene, så altså ikke flere dyr i samme bur.